Nou full de ruta de la ciutat dissenyada amb criteris de sostenibilitat social, ambiental i econòmica

L' Ajuntament de Castelló ha presentat hui el Pla d'Acció Local de l'Agenda Urbana, que és el resultat del procés de diagnòstic en el qual han participat agents socials i econòmics, tècnics i polítics del consistori, així com els membres del Consell Social de la Ciutat. Aquest pla inclou una proposta amb 16 projectes prioritaris a desenvolupar fins a 2030, recopilats en els grups de treball previs a l'elaboració d'aquest pla d'acció.

Castelló avança així en la materialització de la seua Agenda Urbana, de la qual és exemple a nivell nacional des que al setembre del 2020 es va signar el protocol d'actuació entre l'Ajuntament i la Secretaria General d'Agenda Urbana i Habitatge del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, pel qual Castelló aporta a l'Agenda Urbana Espanyola (AUE) un projecte pilot de Pla d'Acció, de manera que la ciutat es va convertir en exemple i model per a orientar a altres municipis en l'elaboració dels seus respectius plans d'acció.

L'Agenda Urbana és per a Castelló el futur d'aquesta ciutat. Un full de ruta estratègic local que impulsa projectes amb criteris de sostenibilitat social, econòmica i mediambiental, que ens permet dissenyar el Castelló que volem, que incorpora els Objectius de Desenvolupament Sostenible, i que segueix els paràmetres del nou Pla General. Disposem així d'un document estratègic que recull els projectes que seran motor de transformació de la ciutat en la dècada vinent.

Amparo Marco

Un Pla d'Acció Local amb 16 projectes prioritaris

Els 16 projectes prioritaris que recull el Pla d'Acció Local de Castelló són:

L'acte de presentació va reunir en el Menador als principals agents socials, polítics i empresarials de la ciutat

La cita ha comptat amb la participació de David Lucas Parrón, secretari general d'Agenda Urbana i Habitatge del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA), que s'ha connectat via telemàtica; Ángela de la Creu, secretària general de Polítiques Urbanes del MITMA, així com l'alcalde de Logronyo, Pablo Hermoso de Mendoza, i l'alcaldessa de la Corunya, Inés Rey.

L'alcaldessa de Castelló ha inaugurat la jornada juntament amb el secretari general d'Agenda Urbana i Habitatge del MITMA i ha pres part en la taula redona Ciutats Pilot: més enllà de 2030, juntament amb l'alcaldessa de la Corunya i l'alcalde de Logronyo. En aquest fòrum, Marco ha posat en valor el treball realitzat des de la signatura del protocol amb el Ministeri i ha posat l'accent en la importància que les ciutats es doten de processos de planificació estratègica per a generar oportunitats per a la ciutadania, així com a impulsar oficines de planificació i projecció econòmica com la de Castelló. Durant el matí, també ha tingut lloc una altra taula redona, més tècnica, sobre Planificació estratègica per a ciutats resilients.

catVA