Aquesta actuació forma part del programa de formació i capacitació de l'Agenda Urbana de Castelló


El regidor de Mobilitat Sostenible de Castelló, Jorge Ribes, ha visitat aquesta setmana al costat de tècnics municipals, diversos espais de Barcelona on s'han desenvolupat projectes de referència i noves maneres de construir en espais urbans amb impacte social, econòmic i mediambiental. Es tracta d'una iniciativa emmarcada dins del programa de formació i capacitació, finançat a través dels fons europeus *Next *Generation del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, dins del procés d'elaboració de l'Agenda Urbana de Castelló.


“És una experiència molt enriquidora conéixer de primera rage projectes com el Barri 22@ de Barcelona, que ha permés transformar un barri industrial com el de Poblenou en una gran *supermanzana, amb espais moderns, a través de la regeneració urbana, la mobilitat sostenible i solucions basades en la naturalesa. A més, altres intervencions com la remodelació del passeig Sant Joan o els jardins de la Rambla de Sants ens han servit d'inspiració per a les polítiques de mobilitat i sostenibilitat que impulsem des de Castelló”.

Jorge Ribes, regidor de Mobilitat Sostenible de Castelló


Així, durant la visita, la delegació municipal ha recorregut el Barri 22@, un projecte de regeneració urbana que ha convertit el districte en una àrea d'innovació referent a nivell internacional, amb la *supermanzana de Poblenou com a atractiu principal, que permet complementar accions impulsades a Castelló com la *supermanzana de Mestratge. A més, han estat en l'eix verd Cristóbal de *Moura, un projecte pioner i un model per a la implementació de l'estratègia carrer verd de Barcelona, que incorpora la gestió d'aigua pluvial d'una manera sostenible i passiva a través de Sistemes Urbans de Drenatge Sostenible (*SUDS), similar a la prevista en la remodelació de l'avinguda Lledó que s'està duent a terme.

Personal de l'Ajuntament de Castelló durant la visita realitzada amb personal tècnic de l'Ajuntament de Barcelona.

Uns altres dels punts d'interés són el passeig de Sant Joan, la remodelació del qual prioritza l'ús per als vianants i converteix la via en un corredor verd urbà fins a Ciutadella; i el barri *Bon Pastor, on destaca la naturalització del paisatge urbà amb jardins de pluja i àrees de *biorretención entre altres tècniques de drenatge urbà sostenible. A destacar també la visita als jardins de la Rambla de Sants, que se situen en una plataforma elevada situada sobre les vies de tren i metre, i considerats la primera rambla aèria de Barcelona. Situats a una altura d'entre 6 i 14 metres sobre el nivell del carrer, han sigut dissenyats amb criteris de sostenibilitat, amb il·luminació de leds, energia fotovoltaica i reg per aigües freàtiques.

En els pròxims dies es visitaran les ciutats de Vitòria i Logronyo per a continuar identificant noves solucions d'urbanisme sostenible aplicables a la ciutat de Castelló.

catVA