Marco desglossa a Polònia el treball de l'Ajuntament en l'execució del pla d'acció que defineix 16 projectes estratègics

Amparo Marco, alcaldessa de Castelló, ha participat hui en el Fòrum Urbà Mundial de l'ONU en una taula redona denominada Els projectes pilot de plans d'acció local i el Fòrum local de l'Agenda Urbana. Marco ha sigut l'única alcaldessa espanyola a prendre part en aquest programa impulsat pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana d'Espanya (MITMA) que ha tingut lloc en el Katowice International Conference Centre de Polònia.

Durant la taula redona s'ha donat a conéixer la política nacional urbana d'Espanya i la forma en la qual s'està procedint a la seua implementació efectiva, amb normativa, planificació, finançament, governança i difusió del coneixement, comptant, a més, amb la participació de les administracions i agents implicats en aquest procés. En aquesta línia, Castelló ha explicat la seua experiència en la gestió i impuls de l'Agenda Urbana, de la qual és exemple i model per a la resta del país, explicant amb detall els 16 projectes prioritaris estratègics per a la ciutat.

Castelló és ciutat pilot en l'elaboració de l'Agenda Urbana i això ens ha permés avançar en el pla d'acció i compartir la nostra experiència amb altres municipis. La nostra Agenda Urbana és un full de ruta estratègic amb la qual estem aconseguint implementar transversalment els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible en les polítiques municipals, i transformar la ciutat mentre es creen noves oportunitats i es millora la vida de la ciutadania. A més, som exemple en captació, gestió i execució de projectes finançats amb fons europeus i aqueixa experiència facilita també ara l'impuls a l'Agenda Urbana.

Amparo Marco, Alcaldessa de Castelló

El Fòrum Urbà Mundial de Polònia està sent l'escenari on debatre els principals reptes urbans als quals s'enfronta el món en l'actualitat i en el futur, com l'impacte en les comunitats, ciutats, economies, canvi climàtics i polítiques d'urbanització, tenint en compte els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l'Agenda 2030.

catVA