Es poden sol·licitar fins al 15 de febrer i tenen una dotació total de 125.000 euros per a tres categories

L'Ajuntament de Castelló i la Universitat Jaume I, a través del Vicerectorat d'Estudiantat i Compromís Social i de la Càtedra INCREA d'Innovació, Creativitat i Aprenentatge, han convocat la primera edició dels Premis al Talent Emprenedor de l'Estudiantat de l'UJI. Es tracta d'uns premis finançats pels Fons Next Generation de la Unió Europea a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, per a l'elaboració de l'Agenda Urbana Castelló 2030 amb els quals la ciutat vol promoure la creativitat, la innovació i la creació de noves empreses.

Els projectes i idees que es presenten hauran de tindre alguna relació amb l'Agenda Urbana Castelló 2030, impactant directament o indirectament en algun dels seus eixos estratègics i línies d'actuació. 

Eixos estratègics Agenda Urbana Castelló 2030
  • Ordenar el territori i fer un ús racional del sòl, conservar-lo i protegir-lo.
  • Evitar la dispersió urbana i revitalitzar la ciutat existent. 
  • Previndre i reduir els impactes del canvi climàtic i millorar la resiliència.
  • Fer una gestió sostenible dels recursos i afavorir l'economia circular. 
  • Afavorir la proximitat i la mobilitat sostenible. 
  • Fomentar la cohesió social i buscar equitat. 
  • Impulsar i afavorir l'economia urbana.
  • Garantir l'accés a l'habitatge.
  • Liderar i fomentar la innovació digital.
  • Millorar els instruments d'intervenció i governança. 
Tres categories de premis 

La categoria d'acceleració empresarial, amb un primer premi dotat amb 30.000 euros i fins a tres accèssits de 20.000 euros, premiarà a les noves empreses amb les millors iniciatives emprenedores de triple impacte que aprofiten les xarxes de recursos locals, amb una idea innovadora, potencial internacional i viabilitat comercial.

En la categoria al talent estudiantil amb vocació emprenedora es reconeixerà als projectes amb les millors iniciatives emprenedores de triple impacte que podran ser desenvolupades en qualsevol de les branques de coneixement que es troben en els plans d'estudi de les universitats espanyoles (Arts i Humanitats, Ciències, Ciències de la Salut, Ciències Socials i Jurídiques, Enginyeries i Arquitectura). En aquesta categoria es podran atorgar fins a cinc premis dotats amb 4.000 euros cadascun.

Finalment, el premi estudiantil d'idees disruptives vinculades als reptes de futur en àmbits estratègics per a la ciutat de Castelló de la Plana premiarà les millors solucions creatives que tinguen en compte els objectius ODS, que aprofiten les xarxes de recursos locals i amb impacte d'innovació en la solució. Es podran concedir fins a cinc premis de 3.000 euros cadascun.

Termini obert fins al 15 de febrer

El termini de presentació de sol·licituds i de la resta de la documentació requerida arranca aquest dimecres i finalitza el 15 de febrer. Entre les propostes rebudes se sortejaran 10 subscripcions anuals a AlumniSAUJI Premium.

Més informació i bases: http://www.premisemprenedoria.uji.es/

catVA